Zarządzanie uprawnieniami i dostępem do danych jest ważne w każdej wielkości zespole. W Amberlo możesz przyznawać dostęp lub nadawać uprawnienia wszystkim użytkownikom w swojej kancelarii, ponieważ to kluczowy element zapewnienia bezpieczeństwa danych i udostępniania ich osobom, które tego potrzebują.
Uwaga: Uprawnienia użytkowników działają nieco inaczej w zależności od rodzaju Twojej subskrypcji.
Szybki przegląd
Kto to jest Administrator (Admin)?
Każdemu użytkownikowi Amberlo można nadać uprawnienia Administratora. Administratorzy mają pełny dostęp do danych wszystkich użytkowników. Uprawnienia administratora dotyczą zarządzania kontem i obejmują następujące obszary dostępne w ustawieniach konta:
• Informacje o koncie – nazwa konta, waluta, anulowanie konta.
• Subskrypcja – zmiana planu subskrypcji (podwyższanie lub obniżanie pakietu).
• Sprawy, Kontakty i Umowy – dodawanie, edytowanie lub usuwanie pól niestandardowych.
Tylko obecni Administratorzy mogą nadać innym użytkownikom Amberlo status Administratora.
Gdzie znaleźć uprawnienia użytkowników?
1. Przejdź do Ustawień Amberlo:

2. W menu Ustawień po lewej stronie kliknij Zarządzaj użytkownikami:

3. Teraz zobaczysz listę użytkowników w swoim koncie Amberlo. Wybierz użytkownika, którego chcesz edytować: po prostu przewiń listę i kliknij nazwę użytkownika, aby szybko zaktualizować jego uprawnienia:

Dostosowywanie uprawnień użytkowników w Amberlo
- Po wybraniu użytkownika otworzy się jego karta. Na pierwszej stronie zobaczysz zakładkę "Informacje o użytkowniku". Przejdź do drugiej zakładki, "Bezpieczeństwo" (1).
- W poniższej tabeli (2) znajdziesz wszystkie moduły systemu Amberlo, takie jak Kontakty, Sprawy, Faktury, Aktywności i inne. Wybierz moduł, który chcesz zmodyfikować i kliknij (3), aby otworzyć jego ustawienia.
Na poniższym przykładzie wybrano moduł Kontakty:
-
(4) Aby ukryć cały moduł Kontakty przed użytkownikiem, odznacz odpowiednie pole wyboru.
-
(5) Aby uniemożliwić użytkownikowi tworzenie nowych kontaktów lub firm, odznacz to pole wyboru.
-
(6) Ta opcja dotyczy Portalu Klienta i pozwala pracownikom udostępniać informacje przez Portal Klienta.
-
(7) Jeśli te pola są zaznaczone, użytkownik będzie mógł przeglądać, edytować i usuwać wszystkie kontakty w Twojej firmie.
-
(8) Jeśli (7) jest odznaczone, a (8) zaznaczone, użytkownik będzie mógł przeglądać, edytować i usuwać kontakty oraz firmy, w których jest przypisany jako członek zespołu.
-
(9) Jeśli zarówno (7), jak i (8) są odznaczone, użytkownik będzie mógł edytować i usuwać tylko te kontakty i firmy, które sam utworzył.
-
(10) Możesz nadać użytkownikowi dostęp administratora. W tym przykładzie użytkownik nie jest administratorem.
-
(11) Jeśli Twoja organizacja ma kilka oddziałów, możesz przypisać użytkownika do konkretnego oddziału. Dzięki temu odpowiednie dane do faktury będą automatycznie stosowane.
Po wprowadzeniu wszystkich zmian kliknij przycisk ZAPISZ, aby je zatwierdzić.

Przeczytaj więcej o zarządzaniu użytkownikami.
Mamy nadzieję, że to pomoże Ci sprawnie rozpocząć pracę. Jeśli masz pytania lub uwagi, napisz do nas na support@amberlo.io. Zawsze chętnie Ci pomożemy!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie przez AI, dlatego może zawierać błędy.